DIGITALT ÖPPET HUS PÅ SÖDRA VIKEN

Välkommen till SG/Södra Vikens digitala öppet hus!

Välkommen till vår digitala öppet hus-sida som du kan se när som helst och var som helst.

Här har vi samlat ihop filmer för respektive program samt för boende/fritid och information om skolan för att du ska få en så bra bild av vår skola och våra utbildningar som möjligt.

 

Varmt välkommen att kolla in våra filmer och hör gärna av dig till oss vid frågor/funderingar!
 
Det går också att klicka sig vidare på knapparna för att läsa mer om det just du är intresserad av.

Rektor Monica hälsar välkommen

Se film om SG/Södra Viken

Våra program

Vill du gå en utbildning som ger dig en god grund för framtiden, oavsett om du vill studera vidare eller jobba direkt efter  gymnasiet? Våra yrkesprogram är utformade tillsammans med branschen, vilket innebär att du lär dig det branschen och näringslivet efterfrågar.

Naturbruksprogrammet

Inriktning skogsbruk

Fordons- och transportprogrammet

Inriktning transport

Gymnasiesärskolan

Skog, mark och djur, Fordonsvård och godshantering

DET HÄR ÄR VÅRA KLASSRUM

Internat och fritids på SG/Södra Viken

För dig som inte bor i Sunne eller har möjlighet att pendla finns vårt internatboende. Kolla in vår film och klicka er vidare för att läsa mer om internatet. Vi har också samlat en frågelista med de vanligaste frågorna kring internatet.

Om SG/Södra viken gymnasieskola

Sunne gymnasieskola/ Södra Viken är en skola som har över 70 års erfarenhet av utbildning inom skogsnäringen och 20 år inom transportnäringen. Många som arbetar inom dessa näringsgrenar har fått sin utbildning på Södra Viken.

På våren 1947 startades skoglig utbildning på Södra Viken av skogsvårdsstyrelsen i Värmland. Från och med juli 2003 drivs skolan av Sunne kommun. Idag är Södra Viken en gymnasieskola anpassad för dagens och morgondagens elever.

Södra viken har allt sedan starten verkat för utbildning inom skogsyrken. Under 1999 startades transportutbildningen med inriktning skogs- och biobränsletransporter samt miljötranporter. Dagens gymnasieutbildning erbjuder yrkesprogram, där teori varvas med praktik.

Sunne Gymnasieskola delar Sunne Kommuns värdegrund som handlar om Respekt, Utveckling och Professionalism.

Respekt

Innebär att vi har ett ärligt och gott bemötande. Vi är lyhörda för synpunkter och åsikter som kan utveckla skolan och vår verksamhet. Vi respekterar och tar vara på varandras olikheter och ser det som styrkor. En positiv inställning till våra olika förmågor stärker organisationen och hjälper oss att tillsammans finna nya vägar.

Utveckling

Innebär att vi ligger steget före via en lärande kultur som präglas av flexibilitet. Genom nyfikenhet, öppenhet och kreativitet skapar vi framtidstro, vilket resulterar i en god arbetsmiljö som är hälsofrämjande och skapar arbetsglädje.

Professionalism

Innebär att vi är till för och ska ge den bästa servicen till våra elever, personal och övriga kontakter. Professionalism i våra kontakter utåt innebär att vi som medarbetare ger ett gott och tryggt bemötande. Trovärdighet bygger vi genom kvalitet, flexibilitet och en förmåga att lyssna. Professionalism i våra kontakter internt innebär att vi som medarbetare stöttar varandra, är lojala och engagerade.

Målsättning

Sunne Gymnasieskolans vision är att bli det naturliga valet för gymnasieelever inom Sunne Kommun, och att attrahera elever från hela Sverige. Vi vill erbjuda kvalitativ utbildning utifrån varje elevs förutsättning, för framgångsrika studier, med en modern och insiktsfull pedagogik i en varm, inspirerande och trygg miljö.