Bo på Södra Viken

För studeranden på Södra Viken finns internatboende fördelat på enkelrum eller delade rum med gemensamma hygien- och allmänutrymmen. Alla rum har tillgång till trådlöst nätverk och pentry finns i varje elevhem. Tvättstuga finns att tillgå.

Internatet är bemannat med fritidsledare fram till kl 00:00 mån-tors. De är behjälpliga med aktiviteter så som idrottshall, styrketräning, biljard, utomhusaktiviteter, meka med sin egen bil i verkstaden mm men anordnar även utflykter, shoppingresor och sportaktiviteter.

För ökad trygghet och trivsel finns tillgång till vaktbolag övriga tider.

I centrala Sunne finns studentbostäder på Brårud bestående av omöblerade lägenheter med självhushåll.

Södra Viken internatboende

Boende på skolområdet, se film om hur det är att bo på internatet via knappen nedanför.

Elevboendet

Ditt hem under studietiden
Eftersom många inte har möjlighet att pendla så försöker vi underlätta för våra elever att hitta en bostad. På internatet finns 120 sängplatser fördelade på enkel- och dubbelrum. Inackorderingsbidrag söker du i din hemkommun.

I helinackordering ingår
Frukost, lunch, middag och kvällsfika. Du ansvarar själv för din bostad, inventarier och städning inom- och utomhus.

I rummet ingår
Internet, bredband 100/100 Mbits/s. TV, Telias basutbud.
Säng, bäddmadrass, stol, skrivbord (delas av elever boende i dubbelrum). Gardiner, rullgardin, taklampor, papperskorg. Garderob med hyllor, duschdraperi.

I boendets gemensamma utrymme ingår
TV-rum. Möblerat pentry med mikro, kaffebryggare, kyl och frys (porslin ansvarar eleven för själv). Städutrustning och rengöringsmedel, toalettpapper, glödlampor till skolans armaturer. Tvättstuga och torkrum.

Vaktbolag
Securitas ansvarar för jouren nattetid och kan nås på tel 010-4705781. Har du glömt nyckeln en söndagkväll kan du ringa Securitas och meddela ditt ärende, de tar inte ut extra avgift om det sker i samband med rondering mellan ca kl 22-23.

Brårud / Sunne centrum

Med närheten till centrum, naturen, sporthallar och fritidsaktiviteter. Ansöks via e-tjänsten för elevbostad.

Läs mer på Sunne Fastighets ABs hemsida >