Elevboendet

För studeranden på Södra Viken finns internatboende. Boendet är fördelat på enkelrum eller delade rum med gemensamma hygien- och allmänutrymmen. 

Internatet är bemannat med fritidsledare fram till kl 00:00 mån-tors. De är behjälpliga med aktiviteter så som idrottshall, styrketräning, biljard, utomhusaktiviteter, meka med sin egen bil i verkstaden mm men anordnar även utflykter, shoppingresor och sportaktiviteter.

För ökad trygghet och trivsel finns tillgång till vaktbolag övriga tider.

I centrala Sunne finns studentbostäder på Brårud bestående av omöblerade lägenheter med självhushåll.

Ditt hem under studietiden
Eftersom många inte har möjlighet att pendla så försöker vi underlätta för våra elever att hitta en bostad. På internatet finns 88 sängplatser fördelade på enkel- och dubbelrum. Inackorderingsbidrag söker du i din hemkommun.

I helinackordering ingår
Frukost, lunch, middag och kvällsfika. Du ansvarar själv för din bostad, inventarier och städning inom- och utomhus.

I rummet ingår
Internet, bredband 100/100 Mbits/s. TV, Telias basutbud.
Säng, bäddmadrass, stol, skrivbord (delas av elever boende i dubbelrum). Gardiner, rullgardin, taklampor, papperskorg. Garderob med hyllor, duschdraperi.

I boendets gemensamma utrymme ingår
TV-rum. Möblerat pentry med mikro, kaffebryggare, kyl och frys (porslin ansvarar eleven för själv). Städutrustning och rengöringsmedel, toalettpapper, glödlampor till skolans armaturer. Tvättstuga och torkrum.

Vaktbolag
Securitas ansvarar för jouren nattetid och kan nås på tel 010-4705781. Har du glömt nyckeln en söndagkväll kan du ringa Securitas och meddela ditt ärende, de tar inte ut extra avgift om det sker i samband med rondering mellan kl 22-23. 

Ewa Olsson

Ewa Olsson

Internatföreståndare
0565-155 54

Maila Ewa

Södra Viken internatboende

Boende på skolområdet, se film om hur det är att bo på internatet via knappen nedanför

Brårud / Sunne centrum

Med närheten till centrum, naturen, sporthallar och fritidsaktiviteter. Läs mer på Sunne Fastighets ABs hemsida via knappen nedanför

Om SG/Södra viken gymnasieskola

Sunne gymnasieskola/ Södra Viken är en skola som har över 70 års erfarenhet av utbildning inom skogsnäringen och 20 år inom transportnäringen. Många som arbetar inom dessa näringsgrenar har fått sin utbildning på Södra Viken.

På våren 1947 startades skoglig utbildning på Södra Viken av skogsvårdsstyrelsen i Värmland. Från och med juli 2003 drivs skolan av Sunne kommun. Idag är Södra Viken en gymnasieskola anpassad för dagens och morgondagens elever.

Södra viken har allt sedan starten verkat för utbildning inom skogsyrken. Under 1999 startades transportutbildningen med inriktning skogs- och biobränsletransporter samt miljötranporter. Dagens gymnasieutbildning erbjuder yrkesprogram, där teori varvas med praktik.

Sunne Gymnasieskola delar Sunne Kommuns värdegrund som handlar om Respekt, Utveckling och Professionalism.

Respekt

Innebär att vi har ett ärligt och gott bemötande. Vi är lyhörda för synpunkter och åsikter som kan utveckla skolan och vår verksamhet. Vi respekterar och tar vara på varandras olikheter och ser det som styrkor. En positiv inställning till våra olika förmågor stärker organisationen och hjälper oss att tillsammans finna nya vägar.

Utveckling

Innebär att vi ligger steget före via en lärande kultur som präglas av flexibilitet. Genom nyfikenhet, öppenhet och kreativitet skapar vi framtidstro, vilket resulterar i en god arbetsmiljö som är hälsofrämjande och skapar arbetsglädje.

Professionalism

Innebär att vi är till för och ska ge den bästa servicen till våra elever, personal och övriga kontakter. Professionalism i våra kontakter utåt innebär att vi som medarbetare ger ett gott och tryggt bemötande. Trovärdighet bygger vi genom kvalitet, flexibilitet och en förmåga att lyssna. Professionalism i våra kontakter internt innebär att vi som medarbetare stöttar varandra, är lojala och engagerade.

Målsättning

Sunne Gymnasieskolans vision är att bli det naturliga valet för gymnasieelever inom Sunne Kommun, och att attrahera elever från hela Sverige. Vi vill erbjuda kvalitativ utbildning utifrån varje elevs förutsättning, för framgångsrika studier, med en modern och insiktsfull pedagogik i en varm, inspirerande och trygg miljö.