Södra Viken-dagen 7 maj -Bilder

✨ Vi vill rikta ett stort TACK till alla som besökte oss idag på Södra Viken-dagen! ✨

En fullspäckad och välbesökt dag med allt från lastbilar, traktorer, skogsmaskiner, terrängfordon och utbildning/rekrytering/föreläsningar till musikunderhållning, mat -och glass, hästar simulatorer och A-traktorutställning!

Utställare och besökare, ung som gammal verkade trivas och ha en härlig dag ☀️

Parkeringen var överfull och vi räknar med att drygt 3000 personer besökte oss denna dag!

Här presenteras vinnarna av Södra Viken-dagens tipspromenad:

Vuxenfrågor:

1:a Linnea Ingels, presentkort Selma SPA

2:a Carl Olof Ingels, presentkort Sunne Ski&Bike

3:a Inge Giljefors, presentkort Frykens Pärla

4:a Simon Olsheden, presentkort Sunne Ski&Bike

5:a Anders Fredriksson, gåvopåse

Barnfrågor:

1:a Sanna Larsson Parklund, presentkort Sunne Sommarland

2:a Mad Uddström, presentkort Sunne Ski&Bike

3:a Alice Bengtsson, presentkort Sunne Ski&Bike

4:a Elias Uddström, presentkort Mormors Glasscafé

Och nu undrar såklart alla hur mycket motorsågen väger 😊 11100 gram är det rätta svaret!

Vinnare A-traktorutställning

Besökarna röstade fram sin favorit A-traktor och här är resultatet:

1:a plats Gustav Lindgren med sin Volvo 945. Grattis till en värdecheck på 2000 kr i bränsle sponsrad av Lecab Lastbilar samt 800 kr i Sunne Presentkort sponsrad av Näringslivsenheten Sunne kommun
2:a plats Axel Sparby med sin Scania lastbil. Grattis till en batteriladdare CTEK värde 2295 kr sponsrad av Helmia bil samt 400 kr i Sunne Presentkort sponsrad av Näringslivsenheten Sunne kommun
3:e plats Anton Lindblad med sin Nissan pickup. Grattis till fina bilvårdsprodukter från Tershine, värde 924 kr sponsrade av MECA Sunne samt 300 kr i Sunne Presentkort sponsrad av Näringslivsenheten Sunne kommun

Från vänster Gustav Lindgren, Anton Lindblad och Axel Sparby

Film av Erik Nyström

#sgsödraviken#södravikendagen2022#naturbruk#transport#lastbilar#traktorer#atraktor#skogsmaskin#fritid#jakt#skog#plöjingaz

Katarina Håkansdotter Nilsson

Katarina Håkansdotter Nilsson

Informatör/marknadsförare
0565-179 21

Maila Katarina

Om SG/Södra viken gymnasieskola

Sunne gymnasieskola/ Södra Viken är en skola som har över 70 års erfarenhet av utbildning inom skogsnäringen och 20 år inom transportnäringen. Många som arbetar inom dessa näringsgrenar har fått sin utbildning på Södra Viken.

På våren 1947 startades skoglig utbildning på Södra Viken av skogsvårdsstyrelsen i Värmland. Från och med juli 2003 drivs skolan av Sunne kommun. Idag är Södra Viken en gymnasieskola anpassad för dagens och morgondagens elever.

Södra viken har allt sedan starten verkat för utbildning inom skogsyrken. Under 1999 startades transportutbildningen med inriktning skogs- och biobränsletransporter samt miljötranporter. Dagens gymnasieutbildning erbjuder yrkesprogram, där teori varvas med praktik.

Sunne Gymnasieskola delar Sunne Kommuns värdegrund som handlar om Respekt, Utveckling och Professionalism.

Respekt

Innebär att vi har ett ärligt och gott bemötande. Vi är lyhörda för synpunkter och åsikter som kan utveckla skolan och vår verksamhet. Vi respekterar och tar vara på varandras olikheter och ser det som styrkor. En positiv inställning till våra olika förmågor stärker organisationen och hjälper oss att tillsammans finna nya vägar.

Utveckling

Innebär att vi ligger steget före via en lärande kultur som präglas av flexibilitet. Genom nyfikenhet, öppenhet och kreativitet skapar vi framtidstro, vilket resulterar i en god arbetsmiljö som är hälsofrämjande och skapar arbetsglädje.

Professionalism

Innebär att vi är till för och ska ge den bästa servicen till våra elever, personal och övriga kontakter. Professionalism i våra kontakter utåt innebär att vi som medarbetare ger ett gott och tryggt bemötande. Trovärdighet bygger vi genom kvalitet, flexibilitet och en förmåga att lyssna. Professionalism i våra kontakter internt innebär att vi som medarbetare stöttar varandra, är lojala och engagerade.

Målsättning

Sunne Gymnasieskolans vision är att bli det naturliga valet för gymnasieelever inom Sunne Kommun, och att attrahera elever från hela Sverige. Vi vill erbjuda kvalitativ utbildning utifrån varje elevs förutsättning, för framgångsrika studier, med en modern och insiktsfull pedagogik i en varm, inspirerande och trygg miljö.