Vanliga frågor och svar

Alla som tänker studera på någon av Sunne kommuns gymnasieskolor och inte har möjlighet att pendla kan ansöka om elevbostad.

Täcke, kudde, lakan. Mindre matta vid sängen och för skorna. Galgar till kläderna.

Säng med bäddmadrass (skolan har överdrag som vi tvättar och byter). Sängbord. Garderob. Skrivbord med stol. Bredband 100/100. Gardinkappa. Mörkläggningsgardin. Duschdraperi.

Ja. Toalettpapper, dammsugare och städmaterial till rummet och gemensamma utrymmen.

Kyl/frys, mikro, spisplatta, stekpanna, gryta, kaffebryggare, vattenkokare, soffa, köksbord med stolar, TV.

Ta med eget porslin.

Fritidsledare finns på skolan måndag till torsdag mellan kl 14-24. Efter midnatt besöker kommunens vaktbolag skolan. Elevhemmens korridorer har kameraövervakning (finns även på skolområdet)

Nej. Det är bara de som är inskrivna i boendet som får sova över.

Nej. Skolan är öppen från söndag kl 14 till fredag kl 19.

I samband med att ni får det preliminära intaget i april kan ni ansöka på vår hemsida.  Boendeansvarig kontaktar er om tilldelning av bostad efter avslutad gymnasieintagning som är i slutet av juli.

Ansökan och information får ni på er kommuns hemsida.

Nej. Busskort ingår inte för de som har inackorderingsbidrag. Hemkommunen har hand om ansökning gällande inackordering och busskort.

Vi försöker tillgodose allas önskemål. Begränsningen med enkelrum blir att några får dela rum. Ibland är det två som känner varandra eller fått kontakt under sommaren och kan tänka sig att dela rum. Antal som söker boende varierar mellan årskullarna men när alla är på plats brukar det fungera bra. Man kan även byta rum under pågående termin.

Tips! Ta inte med för starka högtalare till rummet.