Vanliga frågor och svar

Alla som tänker studera på någon av Sunne kommuns gymnasieskolor och inte har möjlighet att pendla kan ansöka om elevbostad.

Täcke, kudde, lakan. Mindre matta vid sängen och för skorna. Galgar till kläderna.

Säng med bäddmadrass (skolan har överdrag som vi tvättar och byter). Sängbord. Garderob. Skrivbord med stol. Bredband 100/100. Gardinkappa. Mörkläggningsgardin. Duschdraperi.

Ja. Toalettpapper, dammsugare och städmaterial till rummet och gemensamma utrymmen.

Kyl/frys, mikro, spisplatta, stekpanna, gryta, kaffebryggare, vattenkokare, soffa, köksbord med stolar, TV.

Ta med eget porslin.

Fritidsledare finns på skolan måndag till torsdag mellan kl 14-24. Efter midnatt besöker kommunens vaktbolag skolan. Elevhemmens korridorer har kameraövervakning (finns även på skolområdet)

Nej. Det är bara de som är inskrivna i boendet som får sova över.

Nej. Skolan är öppen från söndag kl 14 till fredag kl 19.

I samband med att ni får det preliminära intaget i april kan ni ansöka på vår hemsida.  Boendeansvarig kontaktar er om tilldelning av bostad efter avslutad gymnasieintagning som är i slutet av juli.

Ansökan och information får ni på er kommuns hemsida.

Nej. Busskort ingår inte för de som har inackorderingsbidrag. Hemkommunen har hand om ansökning gällande inackordering och busskort.

Vi försöker tillgodose allas önskemål. Begränsningen med enkelrum blir att några får dela rum. Ibland är det två som känner varandra eller fått kontakt under sommaren och kan tänka sig att dela rum. Antal som söker boende varierar mellan årskullarna men när alla är på plats brukar det fungera bra. Man kan även byta rum under pågående termin.

Tips! Ta inte med för starka högtalare till rummet. 

Om SG/Södra viken gymnasieskola

Sunne gymnasieskola/ Södra Viken är en skola som har över 70 års erfarenhet av utbildning inom skogsnäringen och 20 år inom transportnäringen. Många som arbetar inom dessa näringsgrenar har fått sin utbildning på Södra Viken.

På våren 1947 startades skoglig utbildning på Södra Viken av skogsvårdsstyrelsen i Värmland. Från och med juli 2003 drivs skolan av Sunne kommun. Idag är Södra Viken en gymnasieskola anpassad för dagens och morgondagens elever.

Södra viken har allt sedan starten verkat för utbildning inom skogsyrken. Under 1999 startades transportutbildningen med inriktning skogs- och biobränsletransporter samt miljötranporter. Dagens gymnasieutbildning erbjuder yrkesprogram, där teori varvas med praktik.

Sunne Gymnasieskola delar Sunne Kommuns värdegrund som handlar om Respekt, Utveckling och Professionalism.

Respekt

Innebär att vi har ett ärligt och gott bemötande. Vi är lyhörda för synpunkter och åsikter som kan utveckla skolan och vår verksamhet. Vi respekterar och tar vara på varandras olikheter och ser det som styrkor. En positiv inställning till våra olika förmågor stärker organisationen och hjälper oss att tillsammans finna nya vägar.

Utveckling

Innebär att vi ligger steget före via en lärande kultur som präglas av flexibilitet. Genom nyfikenhet, öppenhet och kreativitet skapar vi framtidstro, vilket resulterar i en god arbetsmiljö som är hälsofrämjande och skapar arbetsglädje.

Professionalism

Innebär att vi är till för och ska ge den bästa servicen till våra elever, personal och övriga kontakter. Professionalism i våra kontakter utåt innebär att vi som medarbetare ger ett gott och tryggt bemötande. Trovärdighet bygger vi genom kvalitet, flexibilitet och en förmåga att lyssna. Professionalism i våra kontakter internt innebär att vi som medarbetare stöttar varandra, är lojala och engagerade.

Målsättning

Sunne Gymnasieskolans vision är att bli det naturliga valet för gymnasieelever inom Sunne Kommun, och att attrahera elever från hela Sverige. Vi vill erbjuda kvalitativ utbildning utifrån varje elevs förutsättning, för framgångsrika studier, med en modern och insiktsfull pedagogik i en varm, inspirerande och trygg miljö.