Studera här

Vill du gå en utbildning som ger dig en god grund för framtiden, oavsett om du vill studera vidare eller jobba direkt efter gymnasiet. Våra yrkesprogram är utformade tillsammans med branschen, vilket innebär att du lär dig det branschen och näringslivet efterfrågar. I Sunne kommun finns stora möjligheter till sport och friluftsliv. Vi har ett internat med närhet till skolan och ett modernt elevboende med närhet till Sunne. Välkommen att bli en av oss!

Besök oss under en dag

Funderar du att söka någon av våra utbildningar?  För att du ska kunna fatta ett så välgrundat beslut som möjligt kan du besöka oss. Du får träffa studievägledare, elever, lärare som visar dig runt på skolan och ger dig en inblick hur vardagen på skolan är.

Besöket bokar du  genom att kontakta SYV Karin Lundkvist  så ordnar hon det.  Välkommen!

Kontakt
Karin Lundkvist,
Studie- och yrkesvägledare

0565-16393

karin.lundkvist@sunne.se

 

 

Elevboende

Bo klokt, bo på SG/Södra Vikens internat  det första läsåret. Här finns både studiero och umgänge med kompisar. Boendet är fördelat på enkelrum respektive delade rum med gemensamma hygienutrymmen och allmänna utrymmen. Rummen är möblerade med säng, skrivbord samt stol. Frukost, lunch, middag och kvällsfika ingår i internatkostnaden för alla som bor på internatet på SG/Södra Viken. Tillgång till wifi på alla elevrum.

För ökad trivsel och trygghet så bevakar Q-Security området runt skolan  där elevbostäderna ligger.  För att motverka stölder och skadegörelse är skolområdet kameraövervakat.

Fritidsledare finns på området fram till kl 00.00 måndag – torsdag.

 

 

Inne i  Sunne finns ett elevboende med närhet till , centrum, naturen, sporthallar och fritidsaktiviteter. Här bor gymnasieelever och yrkeshögskolestudenter som läser på SG/Broby, SG/Södra Viken och Broby Grafiska.

Lägenheterna ligger på bostadsområdet Brårud,.  För ökad trivsel och trygghet så bevakar Q-Security områdena där elevbostäderna ligger.

I hyran på elevboendet i Sunne  ingår el, vatten och värme samt kabel-TV och bredband via fiber. Hyra betalas endast 10 månader/år. Boende under sommaren kan beviljas i enskilda fall och då ska du betala hyra även för den perioden. Elevbostäderna ägs av Sunne Bostads AB.

Fritidsaktiviteter

Föreningar

I Sunne finns många föreningar, kanske finns det någon förening som intresserar dig.

 

 

Sunne Bowling

På Kolsnäsområdet i Sunne finns en bowlinghall.

 Restauranger och caféer

I Sunne finns en mängd restauranger
och caféer att välja på.

 

Gym och fitness

Sunne har ett stort antal träningslokaler och gym att tillgå som:Pulsen Selma Spa

KlubbElva

Sunne kraftsport

Kolsnäs motionscenter

Elljusspår

Sunne kommun har många elljusbanor, där kan du jogga  eller bara i lugn och ro promenera och njuta av naturen. Vintertid prepareras några av elljusspåren för skidåkning.

 

Ski Sunne

Cirka 9 km  utanför Sunne ligger skidanläggningen Ski Sunne .  Här finns både vinter- och sommar aktiviteter.

 

Bibliotek

Biblioteket finns mitt i centrala Sunne. Där finns 60 000 böcker, ljudböcker, talböcker, e-böcker, tidningar och tidskrifter, språkkurser, musik och film som du kan du låna. Du kan boka en dator, låna scanner, kopiera, skriva ut, släktforska och söka i sökdatabaser.

 

Teaterbiografen

Teaterbiografen i Sunne har många olika sorters filmer och aktuellt program kan du se på deras hemsida.

 

 
Natur och kultur

Sunne kommun är till brädden fylld med sevärdheter, aktiviteter och evenemang. Mårbacka, Rottneros park, Vattenlandet, Play Palace, Tossebergsklätten, Västanå teater för att nämna några. Här finns också ett flertal vandringsleder.

Ishall och sporthall

Ishallen Helmia Arena har c.a. 200 sittplatser och 1000 ståplatser. Här finns åktider för allmänheten under vintern. Sparbankshallen är en idrottshall med läktare och den är sammanbygd med en fotbollshall.

Sunne golfklubb

Sunnes 18-håls golfbana är känd för sin fina kondition och sitt fantastiska läge vid sjön Fryken.  För dig som vill börja med golf så går det utmärkt att prova på. Nybörjarkurser ordnas regelbundet.

Kampsport

I Sunne finns karate, aikido, muay thai och boxning. Sunne karateklubb tränar enligt Shito Ryu och tar kontinuerligt emot nybörjare i alla åldrar. Sunne Aikidoklubb tränar enligt stilen Iwama Ryu. Sunne boxningsklubb tränar 3 ggr/vecka och lägger ut info på sin Facebook-sida.

 

Kommunikationer

Tåg

Fryksdalsbanan tar dig bekvämt till och från Sunne.  Tåget ansluter i Kil eller Karlstad till X2000 och andra avgångar. Buss- tåg- och taxistation ligger samlat i Sunne centrum.

Buss och bil

Bussförbindelser finns flera gånger om dagen mot Torsby, Karlstad och Munkfors.

Europaväg 45 passerar Sunne. Du har 45 minuter till Karlstad och 25 minuter till Torsby.

Länkar för dig som pendlar.

Värmlandstrafik
Värmlandstrafik Facebook
SJTaxi

Vad hände sen?